ÁSE Istenhegyi út - központi dojo - felnött edzés ÁSE Istenhegyi út - központi dojo - felnött edzés ÁSE Karinthy Gimnázium - ifi- és felnött edzés ÁSE Patrona Hungariae - gyerek-, ifi- és felnött edzés

Soke Kenwa Mabuni

A Shito-Ryu iskolát Soke Kenwa Mabuni alapította (1890-1952). Mabuni, mint sok más régi karate mester, az okinawai harcos kasztból származott. A Mabuni család tagjai az okinawai családok szolgálatában álltak több száz évig. Mabuni képzését leginkább két mester végezte. 13 éves korában Mabuni Yasutsune „Ankou” Itosu (1830-1915) tanítványa lett.

Itosu okinawai Shuri-Tet tanított és neki tulajdonították a pinan kata kifejlesztését, továbbá az ő érdeme a korai karate okinawai iskolai rendszerbe szervezése. Itosu az egyik leghíresebb okinawai karate mester tanítványa volt, Sokon Matsumura (1792-1887), a Shorin-Ryu megalapítójáé.

Azt mesélik, hogy Itosu szoros kapcsolatot épített ki a fiatal Mabunival és megtanította neki az általa ismert 23 katát. Itosu halála után, 1915-ben, Mabuni lett az Itosu iskola második mestere.

Építtetett egy szentélyt volt mestere sírja előtt, aminek a közelében lakott egy évig és finomította katait.

 

Tovább olvasom: Soke Kenwa Mabuni

Soke Teruo Hayashi

Hayashi mester a karate és a kobudo legendája. 1924-ben született Nara városában. Gyermekkorában judót tanult, amibol 3. dan övfokozatot ért el. Hayashi közvetlen tanítványa volt Kosie Kokuba és Mabuni mestereknek (Japánban kissé eltérõen Kunibának ejtik).

Abból a célból, hogy ne csak a Japánban mûvelt változatát ismerje meg, Hayashi 1955-ben a karate szülõhazájába, Okinawára utazott, hogy megismerje a karate gyökereit is. Itt karatét és fegyveres harcmûvészetet tanult Shoshin Nagaminétól, a matsubayashi shorin-ryu megalapítójától, valamint Kenko Nakaimától, aki a kevéssé ismert, de annál hatékonyabbnak tartott ryuei-ryu nevû, csak zárt családi körben tanított stílus mestere volt.

 

 

Tovább olvasom: Soke Teruo Hayashi

Hanshi Julius Thiry

Nemcsak szakmai tudásáért, hanem a magyarországi shito-ryunak 1984 óta nyújtott támogatásáért is tiszteljük az Amerikai Egyesült Államokban élõ shihan Thiry Gyulát. Thiry Gyula Budapesten született 1938-ban. Mint lelkes korcsolyázó és bokszoló, a Hadsereg Boksz Klub csapatának tagjaként olyan olimpiai érmesekhez csatlakozott, mint Papp László.

Kezdetektõl fogva elitsportoló-képzésben részesült, megtanulhatta, milyen követelményekkel és privilégiumokkal jár az ötvenes években a legkiválóbb sportolók közé tartozni. Bár a sport révén hozzájuthatott a korban elérhetõ összes kedvezményhez, életmódja nem akadályozta meg a tizenhét éves fiatalembert abban, hogy felismerje a rendszer elnyomó jellegét. Thiry csatlakozott a szabadságharcosok hazafias csoportjaihoz.

Magyarországról útja elõször Ausztriába, majd Németországba vezetett, ahol elsõ találkozása a karatéval a véletlen mûve volt. Árnyékbokszolást gyakorolt éppen az egyetem tornatermében, amikor meglátta egy diáktársát, amint katamozdulatokat gyakorol.

 

Tovább olvasom: Hanshi Julius Thiry 9°dan

Shihan Kurdi Gábor

1964-tõl judózott Gyebnár Ferenc edzőnél. 1973-ban az elsők között kezdett el shotokan karatéval foglalkozni. Mesterei Antal János és Miura Masaru. 2. dant ért el. 1984-ben Hayashi-ha shito-ryut tanult az USA-ban Julius Thiry mesternél. Ju-jutsu és kendo harcművészetekben is jártasságot szerzett. A Hayashi-ha Shito-ryu karate magyarországi stílusvezetője.

A Magyar Karate Szakszövetség elnökségi tagja, a magyarországi Hayashi-ha shito-ryu vezetője, 8 danos mester. A magyarországi karate szervezéséért és elterjesztéséért több kitüntetésben részesült.

 

 

 

Sensei Dr. Tancsa Nóra 1977-ben kezdett karatézni. Shotokan karatéval kezdett először foglalkozni, amelyben 2. dant ért el. A Hayashi-ha Shito-ryu stílusban jelenleg 6. danos. Az Állatorvosi Shito-ryu Egyesület elnöke, az ÁSE Istenhegyi úti gyerek- és felnőtt csoportjában tart edzéseket. A Magyar Karate Szakszövetség fegyelmi bizottságának tagja,  állatorvosként dolgozik.

 

 

 

 

Sensei Kurdi Ferenc 1990-ben kezdett el karatézni. 2004-ben 1. danra, 2008-ban 2. danra, majd 2015-ben 3. danra vizsgázott sikeresen. A Szent István Egyetem Gazdaság - és Társadalomtudományi Kar Vállalkozási Akadémia és Továbbképzési Intézetében az agrármenedzser szak üzletgazdász szakirányán végzett. Az ÁSE Patrona Hungariae és Kelenvölgy csoportjában tart edzéseket.

 

 

 

 

Sensei Csáki Tibor 2001-ben kezdett el karatézni. 2006-ban 1. danra, majd 2010-ben 2. danra vizsgázott sikeresen. A BME építőmérnöki karán végzett, tartószerkezeti tervező mérnökként dolgozik. 2012-ben munkássága elismeréséül a Magyar Karate Szakszövetség kitüntetésében részesült.

 

 

 

 

 

Sensei Marczal Dorottya sikeresen vizsgázott 2012-ben 1. danra, majd 2015-ben 2. danra.

 

 

 

 

 

 

Sensei Gámán György 1996-ban kezdett el karatézni az ÁSE gyermekklubjában. 2008 nyarán sikeresen vizsgázott 1. danra. A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán végezte tanulmányait.

 

 

 

 

 

Sensei dr. Fülöp Ágnes 2009-ben vizsgázott sikeresen 1. danra, karate pályafutását több, mint húsz éve kezdte. Az ÁSE Karinty Gimnázium csoportjában vezet edzéseket. 2012-ben munkássága elismeréséül a Magyar Karate Szakszövetség kitüntetésében részesült.

 

 

 

 

 

Sensei Tarnói Ferenc 2011-ben sikeresen vizsgázott 1. danra.

 

 

 

 

 

 

Sensei Mireisz Tamás 2015-ben sikeresen vizsgázott 1. danra.

Támogatónk

Hunor vállalkozásreklam

Kapcsolat

Telefon: +36 30 914-0489

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

GDPR nyilatkozat

Az adatvédelmi nyilatkozatokat (MKSZ és ÁSE) a kapcsolódó linkeken elérhetőek!

Wednesday the 8th. - Állatorvosi Shito-ryu Egyesület - 1977.